Ентони Блинкен / - Википедија
12/04/2022 u 21:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блинкен: Нема потврде о употреби хемијског оружја у Украјини

Он је упозорио на глобално назадовање људских права које је последица "бруталног рата руске владе против Украјине"

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да САД не могу да провјере извјештаје о могућности да Русија користи хемијско оружје у Украјини.

Командант украјинског жандармеријског пука Азов у Мариупољу рекао је раније данас да су три његова припадника била изложена "хемијским агенсима, али без тежих последица", пренио је лондонски дневник Гардијан.

Блинкен је поновио да употреба хемијског оружја изазива "стварну забринутост" и да су амерички званичници свјесни могућности да се хемијско оружје може употребити.

Он је упозорио на глобално назадовање људских права које је последица "бруталног рата руске владе против Украјине", преноси ЦНН.

-У свом презиру према људском животу и достојанству, Кремљ је поново ојачао вјеру у људе. Цивилно друштво, владе и људи широм свијета желе да међународна заједница укаже на кршења људских права где год да су почињена да би се хитно предузимале мјере да се зауставе злоупотребе, а починиоци позову на одговорност, поручио је Блинкен.

Батаљон Азов је бивша десничарска, екстремистицка и неонацистицка организација која је ушла у састав Националне гарде Украјине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:47