Entoni Blinken / - RIA NOVOSTI
10/11/2023 u 20:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Blinken: U Gazi je ubijeno previše Palestinaca

Iako je Blinken pohvalio Izrael za njegovu najavu dnevnih humanitarnih pauza i dva humanitarna koridora, on je rekao da „može i treba učiniti više da se minimalizuje šteta među palestinskim civilima“

Američki državni sekretar Antoni Blinken izjavio je u petak da je „previše Palestinaca ubijeno, previše ih je patilo ovih posljednjih nedjelja“ – što je jedna od njegovih najdirektnijih osuda civilnog puta koji je izraelska ofanziva zauzela u Gazi.

Iako je Blinken pohvalio Izrael za njegovu najavu dnevnih humanitarnih pauza i dva humanitarna koridora, on je rekao da „može i treba učiniti više da se minimalizuje šteta među palestinskim civilima“, prenosi CNN.

„Previše Palestinaca je ubijeno. Previše ih je pretrpjelo ovih proteklih nedjelja. Želimo da učinimo sve što je moguće da spriječimo štetu po njih i da maksimalno povećamo pomoć koja im dođe. U tom cilju, nastavićemo da razgovaramo sa Izraelom o konkretnim koracima koje treba preduzeti da bi se unaprijedili ovi ciljevi“, rekao je Blinken u medijima u Nju Delhiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:39