Жозеп Борељ / - РТС
20/06/2021 u 18:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борељ сјутра пред савјетом ЕУ о диjалогу Београда и Приштине

У Бриселу подсећаjу да jе прошле недеље уз посредовање Бореља одржан састанак на високом политичком нивоу између Београда и Приштине

Шеф дипломатиjе Европске униjе, Ђузеп Борељ, известиће сутра министре спољних послова ЕУ о последњоj рунди диjалога Београда и Приштине коjа jе одржана 15. jуна у Бриселу.

У Бриселу подсећаjу да jе прошле недеље уз посредовање Бореља одржан састанак на високом политичком нивоу између Београда и Приштине, а да jе за краj jула предвиђена наредна рудна диjалога, преноси Блиц.рс.

Диjалог Беогрда и Приштине наћи ће се на агенди Савета ЕУ под тачком "разно", заjедно са разменом мишљења о односима са Турском и Русиjом, ситуациjом у Либану, блискоисточним мировним процесом и последњим састанку у оквиру Иранског нуклеарног споразума.

Основна питања коjима ће се министри спољних послова ЕУ на састанку 22. jуна у Лукембуругу бавити, биће Ирак, Латинска Америка и Белорусиjа где се очекуjе и усваjање ЕУ санкциjе против одговорних за принудно спуштање путничког авиона у Минск и хапшење новинара Романа Поташевича.

У ЕУ додаjу да су наjављене економске санкциjе против Белорусиjе и даље у разради.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 11:47