Žozep Borelj / - EPA
24/03/2023 u 10:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borelj uputio poruku Beogradu i Prištini: Pratićemo ko primjenjuje sporazum, a ko ne

U Briselu danas počinje dvodnevni Samit lidera Evropske unije, na kojem će se razgovarati i o rezultatima razgovora Beograda i Prištine u Ohridu

Evropska unija će pažljivo pratiti ko primjenjuje, a ko ne primjenjuje evropski sporazum o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj uoči početka dvodnevnog Samita lidera EU.

-Svaki pokušaj da se to preispituje je nepotreban. Dogovr je postignut, mora se primjeniti. Nema prostora za piranje i mora se primjeniti u cjelosti, svi djelovi u holističkom smislu. Mi ćemo pažljivo pratiti ko primenjuje a ko ne primjenjuje. I savjetujem stranama da upiru prstom na drugog, nego da urade svoj posao- poručio je Borelj, prenosi N1.

U Briselu danas počinje dvodnevni Samit lidera Evropske unije, na kojem će se razgovarati i o rezultatima razgovora Beograda i Prištine u Ohridu.

Predstavnici EU, prmeijer Kosova Aljbin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastali su se 18. marta na Ohridu kako bi dogovorili Aneks evropskog sporazuma koji je u februaru dogovoren u Briselu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:43