Жозеп Борељ / - РТС
20/10/2021 u 13:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борељ: Вријеме за окупљање и изградњу јаче Европе

Из Европске комисијие поручују да је политика проширења ”геостратешко улагање у мир, стабилност, безбједност и економски раст на нашем европском континенту”

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ, поводом Пакета проширења који је Европска комисија јуче представила, позвао је партнере са Западног Бакана на ”реформе и помирење”, а ЕУ на ”испуњавање својих обавеза”, преноси Нова С.

-Вријеме је да се окупимо и ујединимо у изградњи јаче Европе- поручује Борељ.

Борељ је, у саопштењу Европске комисије, нагласио да процес проширења мора да задржи своју вјеродостојност уз оцијену да се то можзе постићи применом нове методологије приступања

-Она ставља јачи фокус на темељне реформе, као што су владавина права, основне слободе, економија и функционисање демократских институција. Наши партнери треба да раде на њима како у интересу својих грађана тако и ради напретка на путу ка ЕУ. Они морају и да оставе по страни своје разлике. А на страни ЕУ, морамо испунити своје обавезе- закључује Борељ.

Из Европске комисијие поручују да је политика проширења ”геостратешко улагање у мир, стабилност, безбједност и економски раст на нашем европском континенту”.

Наводи се да је процес приступања ”заснован на заслугама, а да се земљама из тог процеса кроз усвојене извјештаје даје ”чињенична и поштена” пороцијена као и јасна мапа пута за убрзање и продубљивање реформи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:45