Британска министарка у Сарајеву / - фото: Твитер
28/05/2022 u 20:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Британска министарка: Обучавамо војске БиХ и Чешке да се одбране од руског утицаја

Нагласила је да не смеју допустити да Западни Балкан крене уназад и поновила да Велика Британија даје подршку НАТО у заштити осјетљивих демократија на ивици Европе

Министарка спољних послова Велике Британије Елизабет Лиз Трас изјавила је да њена земља пружа подршку Босни и Херцеговини и Чешкој тако што обучава њихове оружене снаге како би се одбраниле од руског утицаја и осигурале своју безбједност.

У Босни и Херцеговини ће наше искрене и поуздане инвестиције осигураити снажну алтернативу. Помажемо у тренингу њихових оружаних снага како би заштитиле њихову сигурност, рекла је Трас у видео објави на Твитеру.

Нагласила је да не смеју допустити да Западни Балкан крене уназад и поновила да Велика Британија даје подршку НАТО у заштити осјетљивих демократија на ивици Европе.

Историја нас учи да попуштање није рјешење за агресију. Агресији се морамо супроставити акцијом и снагом и зато радимо са нашим савезницима на томе да подржимо Украјину и да осигурамо да Путин тамо буде поражен, закључила је Трас.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:47