Kremlj, Moskva / - WIKIPEDIA
14/04/2022 u 20:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Број лажних дојава о бомбама у Русији се утростручио

Наводи се да је од 1. јануара до 24. фебруара ове године Министарство унутрашњих послова Русије отворило око 1.200 кривичних предмета

Број лажних порука о пријетњи бомбама у Русији се утростручио од почетка специјалне операције у Украјини, саопштила је данас прес служба руског Министарства унутрашњих послова, која је тврди да такву криминалну активност изводе украјинске оружане снаге и тајне службе.

Наводи се да је од 1. јануара до 24. фебруара ове године Министарство унутрашњих послова Русије отворило око 1.200 кривичних предмета у вези са лажним пријетњама терористичким нападима, док је од 24. фебруара до 25. марта број таквих инцидената био 2.172, што значи да је ова врста криминала троструко порасла, преноси ТАС С.

Министарство унутрашњих послова додаје да „има доказе да ову криминалну активност намјерно организују и координирају украјинске оружане снаге и тајне служби са циљем дестабилизације друштвено-политичке ситуације у Русији, а чиме ремете нормалан живот људи, ометајући рад државних канцеларија, организација и предузећа и одвраћајући пажњу особља руских агенција за спровођење закона”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 08:10