/ foto: srđa boljević
24/01/2023 u 16:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bugarska: Socijalistička partija nije formirala vladu, slijede izbori

Bila je to treć́a i poslednja prilika da se formira vlada u okviru aktuelnog parlamentu, tako da Bugarska sada ide ka petim izborima u posljednje dvije godine

Bugarska Socijalistička partija saopštila je danas da nije formirala vladu i da je vratila neispunjeni mandat predsjedniku države Rumenu Radevu.

Bila je to treć́a i poslednja prilika da se formira vlada u okviru aktuelnog parlamentu, tako da Bugarska sada ide ka petim izborima u posljednje dvije godine, prenio je AP.

"Učinili smo sve da ispunimo treći mandat, koji je dat nama, ali uprkos postavljanju jasnih nacionalnih prioriteta, u razgovorima sa drugim strankama nije bilo dovoljno volje za formiranje vlade", rekla je liderka socijalista Kornelija Ninova.

Predsjednik Bugarske Rumen Radev će raspustiti parlament, imenovati prelaznu vladu i zakazati nove izbore, koji će najverovatnije biti održani u aprilu.

Analitičari očekuju da će novi izbori ponovo proizvesti podijeljen parlament, koji će se opet boriti da pronađe kompromis i stvori koalicionu vladu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:58