Акропољ (ФОТО: BALKAN.FUN) / - ФОТО: BALKAN.FUN
19/07/2023 u 07:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čuvari Akropolja i drugih grčkih znamenitosti skraćuju radno vrijeme zbog vrućina

Sindikat je naveo da se uprkos tom preventivnom radu poslednjih dana na Akropolju od vrućine onesvijestilo više od 20 posjetilaca

Čuvari Akropolja u Atini i drugih arheološkim znamenitosti u Grčkoj skratiće rad za četiri sata dnevno zbog velike vrućine, objavio je danas nijihov sindikat PEYFA.

Počev od četvrtka i vjerovatno do nedelje oni neće raditi od 16 do 20 časova.

Na arheološkim nalazištima i u muzejima koji su za posjetioce otvoreni samo od 8.30 do 15.30 čuvari neće raditi od 13.30 do 15.30 časova.

Čuvari su poslednjih dana radili pod ekstremnom temperaturom iznad 45 stepeni Celzijusa, naveo je sindikat i dodao da je odluka o skraćenju radnog vremena mjera „zaštite zdravlja i čuvara i posjetilaca“ kojih je ove godine neuobičajeno mnogo.

Osoblje Crvenog krsta od prošlog četvrtka u podnožju Akropolja pomaže turistima koji bi mogli da budu žrtve sunčanice ili nesvjestice, postavllja suncobrane i nadstrešnice i dijeli flašice vode.

Sindikat je naveo da se uprkos tom preventivnom radu poslednjih dana na Akropolju od vrućine onesvijestilo više od 20 posjetilaca.

Akropolj u Atini, najposjećenija arheološka lokacija u Grčkoj, obično prima posjetioce svakog dana od 8.00 do 20.00 sati.

Grčke vlasti su prošlog petka odlučile da i znamenitosti iz svjetske baštine na spisku Uneska zatvore tokom najtoplijeg doba dana – počev od 11.30 ili 12.00 sati i do 17.00 ili 17.30 sati.

Grčka koja je proteklog vikenda pogođena prvim vrelim talasom ovog ljeta, ponovo očekuje od četvrtka i u petak i subotu veliki porast temperature do 44 stepena Celzijusa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:55