Dodik i Orban / - FOTO: TVITER
01/10/2023 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodik hvali Orbana: "Sinonim onog što EU treba da bude"

On je istakao da je mađarska Vlada na čelu sa Viktorom Orbanom u kontinuitetu podržavala različite aktivnosti srpske zajednice

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da premijer Mađarske Viktor Orban predstavlja sinonim onoga što EU treba da bude.

„Na njegovoj politici, EU ima šanse da preživi. Na ovoj drugoj, liberalnoj, to je problem. Orban je racionalan važan i realan političar u Evropskoj uniji“, rekao je Dodik, koji boravi u Mađarskoj povodom manifestacije Srpski dani“ u Mađarskoj, prenosi RTRS.

On je istakao da je mađarska Vlada na čelu sa Viktorom Orbanom u kontinuitetu podržavala različite aktivnosti srpske zajednice.

„Imamo namjeru da manfestacija ‘Srpski dani’ u Mađarskoj postane tradicija. Večeras je predviđeno prvi put otvaranje manifestacije ‘Srpski dani’ u organizaciji Eparhije budimske“, rekao je Dodik.

Istakao je da je Kabinet predsjednika Republike Srpske pokrovitelj i dodao da će cijeli mjesec biti posvećen danima duhovne srpske vrijednosti i kulture.

- Učestvovaće mnogi iz Srpske i Srbije. Dobri odnosi između Srpske, Srbije i Mađarske svakako su doprinijeli tome da jedna ovakva aktivnost bude u Budimpešti, istakao je Dodik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. novembar 2023 06:50