ilustracija / - SHUTTERSTOCK
06/12/2022 u 14:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dvije sumnjive pošiljke stigle u ukrajinsku ambasadu u Rumuniji

Tokom protekle nedjelje, desetine ukrajinskih diplomatskih misija u Evropi dobile su koverte sa eksplozivnim supstancama ili „krvavim pošiljkama“ i životinjskim očima

U ambasadi Ukrajine u Bukureštu danas ujutro primljene su dvije sumnjive koverte. Hitno su pozvani policija i agenti rumunske obavještajne službe (SRI).

Koverte sumnjivog sadržaja primljene su u sjedištu ambasade oko 11.00 časova. Policija je izašla na lice mjesta kako bi obezbijedila područje. Na licu mesta su i pirotehničke ekipe koje vrše posebne provere, prenosi Romania Journal.

- Ekipe SRI stigle su danas po pozivu u ambasadu Ukrajine u kojoj je navedeno da je primljeno nekoliko sumnjivih koverata. Pirotehničari su započeli standardnu proceduru kako bi ispitali pošiljke. Nakon obavljene pirotehničke kontrole biće utvrđeno da li će biti potrebno njihovo bezbjedno podizanje i transport, saopšteno je iz SRI.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je da je u poslednje vrijeme zabilježno više od 20 sličnih slučajeva, kada su ambasadama stizale pošiljke oštrog mirisa u kojima su se nalazile životinjske oči.

Tokom protekle nedjelje, desetine ukrajinskih diplomatskih misija u Evropi dobile su koverte sa eksplozivnim supstancama ili „krvavim pošiljkama“ i životinjskim očima.

Pismo-bomba je čak eksplodirala u ukrajinskoj ambasadi u Španiji.

Nakon toga policija je deaktivirala druge koje su bile poslate premijeru države Pedru Sančezu.

Ukrajinska ambasada u Madridu primila je u petak paket sa životinjskim očima za koji je ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da ima strani pečat.

Takvi paketi su poslati u ambasade Kijeva u Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj i Italiji, u generalne konzulate u Napulju i Krakovu, kao i u konzulat u Brnu, rekao je portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:10