за радовановића / - Гугл
12/09/2021 u 19:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Енглеска одустала од ковид пропусница

Ед Дејви, лидер либералних демократа назвао је план за увођење пропусница "неизводљивим и скупим"

Планови о увођењу ковид пропусница за улазак у ноћне клубове и на велике догађаје у Енглеској неће се наставити, рекао је министар здравља Саџид Џавид.

Министар је за ББЦ рекао "једноставно не би требало радити ствари зато што их други око нас раде и треба правично сагледати сваку могућу интервенцију".

- Никада ми се није свиђела идеја да кажем људима да морају да покажу своје папире како би обављали свакодневне активности. Иако би требало држати у резерви потенцијално увођење пропусница, са задовољством могу рећи да нећемо ићи даље са плановима о пропусницама - рекао је министар.

План за ковид пропуснице требало је да буде представљен крајем овог мјесеца, а многи су се противили тој идеји.

Удружење Најт Тајм Индастриз упозорило је да су планови могли да "осакате" индустрију и да би се ноћни клубови могли суочити са дискриминацијом, а Мјузик Вену Траст назвао је пропуснице "проблематичним".

Ед Дејви, лидер либералних демократа назвао је план за увођење пропусница "неизводљивим и скупим".

О томе да ли се влада плаши увођења пропусница након ових критика, Џавид је рекао да пропуснице нису потребне из других разлога попут високе потрошње вакцина, тестирања и надзора.

Џавид је такође рекао да је желио да се "ријеши" ПЦР тестова за путовања, јер он не предвиђа да ће бити поновног затварања, али је додао да би било неодговорно "склонити све са стола".

- Ако су главни британски љекари савјетовали да се вакцинишу дјеца од 12 до 15 година, можемо кренути у року од неђељу дана и школе су се за то већ припремале, али Заједнички комитет за вакцинацију и имунизацију (ЈЦВИ) је препоручио да се то не чини осим за ђецу која имају друге здравствене проблеме - објаснио је Џавид.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:49