/ - FOTO YOUTUBE
18/02/2022 u 19:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган и Столтенберг о сарадњи Турске и НАТО-а

Ердоган је захвалио Столтенбергу на јасном наглашавању на разним платформама о незамјењивој позицији Турске унутар Алијансе

Предсједник Tурске Реџеп Тајип Ердоган  телефоном је разговарао с генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом.

Уред за комуникације при Предсједништву Турске саопштио је како је разговарано о 70. годишњици приступања Турске НАТО-у, сарадњи Турске и НАТО-а те регионалним питањима. Столтенберг је упутио честитке поводом обиљежавања 70. годишњице приступања Турске НАТО-у.

Ердоган је захвалио Столтенбергу на јасном наглашавању на разним платформама о незамјењивој позицији Турске унутар Алијансе. Поручио је како Турска од првог дана унутар савеза слиједи принципијелан, одговоран и усмјеравајући став те да ће наставити с том праксом.

Поновио је како је и током кризе између Украјине и Русије, која још увијек траје, Турска још једном показала свој допринос унутар НАТО-а, те да се од почетка тензија залажу за став да је напетости потребно ријешити дијалогом и дипломатијом, преноси Аваз.

Подсјетио је како су са двјема странама пренијели став да је Турска спремна бити домаћин самита лидера или разговора на техничком нивоу.

Ердоган је истакао како се Турска не суздржава од пружања доприноса потребног за сигурност НАТО-а нити испуњавања обавеза, као и да је најприродније право Турске да од савезника очекује подршку и солидарност на пољима међу којима је и борба против тероризма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 06:54