Реџеп Тајип Ердоган / - EPA-EFE, YVES HERMAN/POOL
18/05/2022 u 13:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган: НАТО да поштује забринутост Турске

Како је рекао "Турска увијек подржава савез, савезнички дух, али не може да пристане на сваки предлог и не може да пристане на савез са оним земљама које подржавају терористе који угрожавају безбједност

Турска позива савезнике у НАТО да поштују и подрже забринутост Анкаре за њену безбједност, изјавио је данас предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

- Ако смо савезници, онда морамо да поштујемо и подржавамо забринутост Анкаре за њену безбједност, за њене границе. Видимо да нема таквог односа према нама - поручио је турски лидер на састанку владајуће странке, преноси агенција РИА Новости.

Како је рекао Ердоган, "Турска увијек подржава савез, савезнички дух, али не може да пристане на сваки предлог и не може да пристане на савез са оним земљама које подржавају терористе који угрожавају безбједност Турске".

Према његовим речима, посјета делегација Финске и Шведске Турској, која је заказана за понедјељак ради разговора о чланству те двије земље у НАТО, нема смисла и нема потребе за њом.

- Већ сам рекао да не треба да се муче. Нема потребе за овим. Нећемо два пута направити исту грешку - нагласио је турски лидер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:54