за смајића / EPA-EFE - FELIPE TRUEBA
25/11/2021 u 10:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕУ предложила нови рок за валидност вакцина

Такође позива земље да се поново отворе од 10. јануара за све оне који су добили вакцине које је одобрила Свјетска здравствена организација

Европска унија ће препоручити рок од девет мјесеци за валидност вакцинације против ковида 19 за путовања у европском блоку, а такође ће предложити давање приоритета вакцинисаним путницима, наводи се у документу Европске комисије у који је њујоршка агенција "Блумберг" имала увид.

Европска комисија ће предложити да земље чланице наставе да примају све путнике који су имунизовани вакцинама које је одобрио европски блок.

Такође позива земље да се поново отворе од 10. јануара за све оне који су добили вакцине које је одобрила Свјетска здравствена организација.

Предложене измјене, такође, уводе ново временско ограничење за валидност вакцинације против вируса корона, што сугерише да ће бустер дозе бити потребне након периода од девет мјесеци.

Очекује се да ће приједлози, који се односе на путовања изван ЕУ, бити објављени касније данас.

Владе ЕУ траже да блок изједначи разлике у правилима како би се олакшала путовања, након што су владе заузеле различите приступе према дужини важења вакцине и бустер дозама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:33