/ FOTO EUROPOL
21/11/2023 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Europol: Pomozite u pronalaženju i hapšenju najtraženijih kriminalaca

Svako od nas mogao bi biti pogođen kriminalom, ali možete pomoći da Evropa bude sigurna tako što ćete provjeriti listu najtraženijih u EU, navode iz Europola

Europol je apelovao na sve oni koji mogu da pomognu kako bi najtraženiji bjegunci bili uhapšeni i privedeni pravdi.

- Možeš li biti naš sledeći heroj? Potrebna nam je vaša pomoć da pronađemo najtraženije bjegunce u Evropi. Svako od nas mogao bi biti pogođen kriminalom, ali možete pomoći da Evropa bude sigurna tako što ćete provjeriti listu najtraženijih u EU. Molimo vas da odvojite nekoliko sekundi da pogledate slike ovih bjegunaca i provjerite prepoznajete li nekog od njih- navode iz Europola.

Ističu da bi jedan savjet mogao napraviti veliku razliku u borbi protiv kriminala.

- Jedan savjet bi mogao pomoći da se sruši opasan bjegunac i spasi potencijalne žrtve. Ako prepoznate nekoga, možete nas anonimno obavijestiti putem web stranice. Superheroji nisu samo za stripove i nisu vam potrebne nadljudske sposobnosti da biste postali heroj, samo trebate držati oči otvorene- navode iz Europola.

image
FOTO EUROPOL

Europol je objavio povodom ovoga i zanimljive stripove, a priče u ovim stripovima zasnovane su na stvarnim događajima i savjetima njihovih svakodnevnih heroja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:12