/ - FOTO: EUROPOL
27/05/2023 u 18:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Europol: Razbijena kriminalna grupa, uhapšeno 17 osoba zbog droge

Oduzeto je 15 kilograma kanabisa, tri kilograma sintetičkih droga i tri kilograma kokaina, 13 vozila, tri komada oružja i preko 700.000 eura u gotovini

Europol je podržao njemačke i belgijske vlasti u demontiranju organizovane kriminalne grupe umiješane u veliku trgovinu drogom i pranje novca širom Evrope.

Pretraženo je 26 nekretnina, uhapšeno je 17 osoba, oduzeto je 15 kilograma kanabisa, tri kilograma sintetičkih droga i tri kilograma kokaina, 13 vozila, tri komada oružja i preko 700.000 eura u gotovini.

-  Dana 25. maja, preko 300 policajaca, uključujući timove za specijalne intervencije i K9, izvršilo je niz istovremenih racija u obje zemlje protiv članova ove porodično strukturirane kriminalne grupe, sastavljene uglavnom od albanskih državljana/dvoje albanskih državljana- navode iz Europola.

Akcije su koordinisane iz komandnog centra koji se nalazi u Briselu, Belgija, sa službenicima Europola raspoređenim na terenu.

- Kriminalna organizacija specijalizirala se za trgovinu heroinom i kokainom. Istražitelji su otkrili da je droga krijumčarena u kontejnerima u Belgiju, prije nego što je prebačena u Njemačku u vozilima opremljenim sofisticiranim skrivenim odjeljcima. Droga je potom distribuirana širom Evrope- navode iz Europola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:03