/ - PHOTO BY KEVIN WOBLICK ON UNSPLASH
02/04/2022 u 19:43 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ево у које државе ЕУ може да се путује без ковид потврде

Чешка, Летонија и Холандија су ковид ограничења за улазак у земљу укинуле само за путнике из земаља ЕУ-а и чланица Европског економског простора

Девет чланица Европске уније и Шенгена у потпуности је укинуло ковид мјере за улазак у земљу, један број је ублажио режим уласка, а остатак задржао мјере за одређене категорије путника, произилази из података портала “Schengenvisainfo”, преноси  Al Јazeera Balkans, преноси Кликс.ба.

Према тим подацима Данска, Мађарска, Исланд, Ирска, Норвешка, Пољска, Румунија, Словенија и Шведска укинуле су све мјере за све путнике за улазак у земљу.

Чешка, Летонија и Холандија су ковид ограничења за улазак у земљу укинуле само за путнике из земаља ЕУ-а и чланица Европског економског простора (ЕЕА).

Аустрија, Белгија, Кипар, Естонија, Финска, Француска, Хрватска, Нјемачка, Грчка, Литванија, Малта, Португал, Словачка, Шпанија задржале су ковид мјере за улазак у земљу.

Ко жели да уђе у Аустрију мора и даље да покаже важећи сертификат о вакцинацији, прележаном ковиду или негативан тест. Иста правила важе за улазак у Белгију, Бугарску, Хрватску, Нјемачку.

Кипар је још строжи и на острво пушта, без икаквих ограничења, вакцинисане и особе које су прележале ковид, док остали путници, ако им је земља на такозваној зеленој листи могу ући са негативним тестом, док је за долазак из држава са црвене листе неопходан додатни тест.

Естонија је задржала правило да само вакцинисани и они који су прележали ковид могу ући без карантина у земљу или обавезе да се у њој тестирају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:03