Sana Marin / - SANA MARIN
04/11/2022 u 15:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Finski tužilac: Sana Marin nije zanemarila premijerske dužnosti zbog ljetnjih žurki

Marin je u avgustu dospjela na naslovnice zbog video snimka sa privatne žurke, gdje se vidi kako pleše i pjeva sa prijateljima

Finska premijerka Sana Marin nije zanemarila dužnosti u svom kabinetu tokom ljetnjih zabava kojima je prisustvovala, zaključio je državni tužilac te zemlje.

Nema razloga da se pomisli kako je socijaldemokratska šefica vlade zanemarivala svoje službene dužnosti ili prekršila zakon, pojasnio je tužilac Tuomas Pojsti u reviziji pritužbe na neprilično ponašanje premijerke (36) za vrijeme lijetnjih zabava.

Marin je u avgustu dospjela na naslovnice zbog video snimka sa privatne žurke, gdje se vidi kako pleše i pjeva sa prijateljima.

Jedan od snimaka je podstakla glasine o tome da je mlada premijerka možda konzumirala droge, ali ona je odmah odbacila sve optužbe i spremno se podvrgla testu na droge koji je bio negativan.

Zakonitost aktivnosti vlade, predsjednika i vlasti u Finskoj provjerava nezavisni ministar pravosuđa.

Građani mogu da mu podnesu pritužbe ako sumnjaju da se neko ponašao protivzakonito.

Nakon što su objavljeni snimci premijerke Marin, Pojsti je dobio nekoliko takvih pritužbi, u kojima je uglavnom optužuju da nije sposobna za obavljanje dužnosti zbog konzumiranja alkohola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:53