Ursula fon der Lajen / - SHUTTERSTOCK
05/10/2023 u 13:11 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fon der Lajen: Evropa ne toleriše agresiju

Kako je rekla, Evropa je prošle godine imala energetsku krizu, zbog ucjene Rusije kada je riječ o fosilnim gorivima, ali su sada cijene pale i stvorena je zajednička platforma za kupovinu gasa

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je u Granadi pred početak Samita Evropske političke zajednice da se predsjedniku Rusije šalje poruka da Evropa ne toleriše agresiju na suverenu državu, javljaju agencije prenose mediji.

- Ovo je jaka poruka Putinu, od Dablina do Kišinjeva, da ne tolerišemo agresiju na suverenu državu - poručila je Fon der Lajen novinarima ispred konferencijskog centra u kojem se održava Samit.

Ona je kazala da će u središtu Samita treći put biti Ukrajina, ali i energetika.

Kako je rekla, Evropa je prošle godine imala energetsku krizu, zbog ucjene Rusije kada je riječ o fosilnim gorivima, ali su sada cijene pale i stvorena je zajednička platforma za kupovinu gasa.

- To je uspjeh koji se može vidjeti jer se nije pridružilo samo 27 članica, već i druge evropske zemlje poput Norveške, Moldavije, Ukrajine i Srbije - rekla je Fon der Lajen i istakla da se mora smanjiti zavisnost Evrope od ruskih fosilnih goriva, te da se kontinent okreće obnovljivim izvorima energije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 01:20