Илустрација / - Фото: Твитер
29/01/2022 u 15:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фотограф се смрзао до смрти у срцу Париза, пролазници га заобилазили девет сати

Током тих девет сати ниједан пролазник није стао да провјери зашто овај човјек лежи на тротоару. Ниједан“, истакао је резигнирано пријатељ преминулог

Француска је шокирана смрћу швајцарског фотографа Ренеа Робера, који је преминуо од хипотермије након што се срушио у проментној париској улици и био игнорисан чак девет сати, пише британски Гардијан

Рене Робер (85), познат по својим фотографијама неких од најпознатијих шпанских фламенко звијезда, умро је прошле недјеље након што се оклизнуо током једне од својих ноћних шетњи ужурбаним париским квартом у којем је живио, пише Гардијан.

Његов пријатељ, новинар Мишел Момпонте, написао је на Твитеру да је Робер пао у Улици Турбиго, између Трга Републике и Лезала, након што је осјетио вртоглавицу.

„Не могавши да устане, лежао је непомичан на хладноћи девет сати док бескућник није позвао хитну помоћ. Прекасно. Имао је хипотермију и није могао да се одржи у животу. Током тих девет сати ниједан пролазник није стао да провјери зашто овај човјек лежи на тротоару. Ниједан“, истакао је резигнирано Момпонте.

У каснијој изјави на Франс ТВ Инфо, рекао је да је Робера "убила равнодушност“, додајући: "Ако би ова страшна смрт могла да послужи неком циљу, то би било ово: када човјек лежи на тротоару, требало би да их провјеримо – без обзира на то колико смо заузети. Зауставимо се на тренутак."

Гарадијан наводи и да је смрт швајцарског фотографа покренула дебату у француској јавности о грађанској одговорности и основној људској пристојности.

Британски лист подсјећа и да, према подацима удружења бескућника, на улицама Француске сваке године умре 600 људи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:16