/ - SHUTTERSTOCK
18/04/2023 u 10:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Francuska ministarka na naslovnici Plejboja

Ministarka socijalne ekonomije na fotografijama Plejboja pozira u bijeloj haljini i govori o feminizmu i ženskim pravima

Svih 100 hiljada primjeraka novog broja francuskog izdanja časopisa Plejboj s ministrkom Marlen Skjapa na naslovnici prodato je za tri sata, rekao je u ponedjeljak direktor Kristof Florentin.

Dodao je da se pristupilo štampanju dodatnih 60 hiljada primjeraka.

Uobičajeno, u Francuskoj se proda oko 30 hiljada primjeraka svakog broja Plejboja.

Političarka je pozirala u odjeći i ni na jednoj fotografiji nije naga, no časopis je ipak razgrabljen i to, kako se čini, zbog njenog intervjua.

Skjapa je bila naveliko kritikovana u Francuskoj jer je pristala da se fotografiše za Plejboj.

Ministarka socijalne ekonomije, Skjapa na fotografijama Plejboja pozira u bijeloj haljini i govori o feminizmu i ženskim pravima.

Nekadašnja državna sekretarka za ravnopravnost polova (2017. do 2020.) u intervju brani pravo žena „da budu upravo ono što žele da budu“, prenosi agencija AFP.

- Ako žele da se odijevaju kao opatice i da se ne susreću sa muškarcima, treba ih u tome podržati. Ali takođe i ako žele da poziraju bez odjeće u časopisu - rekla je i otkrila da je „ponosna jer je pisala erotsku literaturu“.

U intervjuu odgovara na pitanja poput ovih: „Da li je politika lascivna?“, „Budi li moć osjećaj zadovoljstva?“ i „Smatrate li sebe zavodnicom?“

Ministarka zadužena za ravnopravnost polova Izabel Rom kritikovala je odluku svoje kolegice da intervju da upravo Plejboju.

- Pitam se zašto je za promovisanje ženskih prava odabrala časopis koji je slika i prilika svih seksističkih stereotipa? Pa to je kultura žene-objekta - rekla je Rom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 21:05