/ - FOTO: UNSPLASH - BRANDON HOOGENBOOM AKVA - PARK
31/07/2023 u 18:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Francuska: Vjetar ih bacio 50 metara s dušeka - otac poginuo, dijete kritično

"Wonderland" je nedavno otvoren poslije rekonstrukcije, ali je jedan jak nalet vjetra podigao konstrukciju iz vode i nevjerovatnom silinom je bacio preko parka

Jedan muškarac je poginuo, a njegova ćerka teško je povrijeđena u šokantnom incidentu u vodenom parku u Francuskoj, kada je zbog jakog naleta vjetra konstrukcija na naduvavanje odletjela i odbacila oca i ćerku oko 50 metara u vazduh, prenosi N1.rs.

Tragedija se desila u akva parku "Wonderland" u Saint-Maximin-La-Sainte-Baumeu, u južnom francuskom regionu Var, kada su se 35-godišnji otac i njegovo trogodišnje dijete vozili vodenim dušekom dugom 15 metara u jednom od najvećih djelova tog parka, prenosi Dnevnik.hr.

"Wonderland" je nedavno otvoren poslije rekonstrukcije, ali je jedan jak nalet vjetra podigao konstrukciju iz vode i nevjerovatnom silinom je bacio preko parka.

Žrtve su letjele oko 50 metara i oboje su doživeli zastoj srca. Službe hitne pomoći uspjele su da reanimiraju i oca i ćerku, oni su prebačeni u bolnicu, i bili su smješteni na intenzivnoj njezi. Nažalost, otac je u nedjelju uveče preminuo od zadobijenih povreda, a djevojčica je i dalje u kritičnom stanju.

Nakon incidenta gradonačelnik Alan Dekanis je na društvenim mrežama napisao da osuđuje nedovoljne sigurnosne mjere u akva parku i da odaje počast preminulom, piše Daily Mail.

-Vatrogasci i drugi spasioci vrlo su brzo stigli na lice mjesta, ali je situacija već bila kritična, pa su dvije žrtve helikopterom prebačene u bolnicu. Kako se akva park koji je trebalo da donese radost i sreću djeci mogao pretvoriti u mašinu smrti? Večeras želim da izrazim najdublje saučešće majci koja je bila prisutna na licu mjesta, koja je pokazala izuzetnu hrabrost i svim članovima porodice. Sve moje misli su s njima večeras- poručio je on.

Gradonačelnik je rekao i da je otvorena istraga o cijelom slučaju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:55