Unsplash, Tik-Tok Ilustracija / - UNSPLASH, TIK-TOK ILUSTRACIJA
24/03/2023 u 19:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Francuska zabranila TikTok i Netflix na službenim telefonima

Zabrana stupa na snagu odmah, a ne odnosi se samo na platformu u kineskom vlasništvu TikTok, već i na Netfliks i Kendikraš, prenosi Politiko

Francuska vlada saopštila je da je svim državnim službenicima zabranila da na službenim telefonima preuzimaju sve vrste platformi društvenih medija, aplikacija za igre i video-striming zbog sajber bezbjednosti i zabrinutosti za privatnost.

Zabrana stupa na snagu odmah, a ne odnosi se samo na platformu u kineskom vlasništvu TikTok, već i na Netfliks i Kendikraš, prenosi Politiko.

Ovaj potez Francuske usledio je nakon zabrana evropskih institucija i drugih zemalja EU, poput Holandije, ali za razliku od Brisela i Haga, francuska vlada nije zabranila samo kineske, već i aplikacije i platforme iz Evrope i Sjedinjenih Država.

-  Ove rekreativne aplikacije nisu dizajnirane tako da garantuju nivo sajber-bezbjednosti koji bi omogućio da se koriste na digitalnim alatima administracije, rekao je ministar za digitalne tehnologije Žan Noel Baro.

Početkom marta portparol vlade Olivije Veran saopštio je da ministri i predsjednik države Emanuel Makron više ne mogu da preuzimaju aplikacije društvenih medija kao što su Instagram i TikTok na svojim službenim telefonima, a sada se to odnosi na sve državne službenike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:09