/ илустрација - фото: Управа полиције
26/06/2021 u 17:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Француска жандармерија ухаписла криминалце због преваре од 13 милиона еура

Извршен је претрес одређених кућа у Паризу, ухапшено је осам особа

Једногодишња истрага, коју је водила Француска национална жандармерија са Еурполом, резултирала је демонтирањем организоване криминалне групе која је учествовала у финансијским преварама и прању новца широм Европе.

- Извршен је претрес одређених кућа у Паризу. Укупно је ухапшено осам особа. Користећи име постојећих француских или страних компанија, преваранти су наручили робу велике вриједности са одложеним плаћања до 30 дана. Искористивши ово кашњење, потом би нестали са робом. Криминалци би робу превозили по Европи прије него што би је предали турској криминалној мрежи задуженој за њихову продају. Таква имовина потом је опрана и реинтегрисана у легалну економију- саопштено је из Еуропола.

Преко 80 компанија, како у Француској, тако и у иностранству, идентификоване су у оквиру истраге. Укупни губици износе најмање 13 милиона еура.

Еуропол је подржао акцију у Француској распоређивањем двојице својих стручњака у Париз. Докази који су заплијењени током ове акције сада се анализирају како би се утврдили даљњи истражни трагови широм Еуропе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:11