/ - фото FRONTEX твитер
24/01/2022 u 20:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фронтекс: Лани идентификовано више од 1.000 кријумчара миграната

С обзиром да је КОВИД-19 још увијек присутан, успјели смо послати прве сталне официре на вањске границе ЕУ, навели су из Фронтекса

Прошла година била је прекретница за Frontex и Европску граничну и обалску стражу. Како наводе, више од 2.000  трупа распоређено је на вањској граници ЕУ и изван ње, више од 17.000 људи вратило се уз подршку Frontexa, идентификовано је више од 1.000 кријумчара.

Ово су само неки од одличних резултата које је Frontex постигао у 2021.

- С обзиром да је КОВИД-19 још увијек присутан, успјели смо послати прве сталне официре на вањске границе ЕУ, водити 19 операција, постићи значајан резултат у борби против прекограничног криминала и пружати подршку државама чланицама у управљању границама. Стални официри корпуса, који долазе из готово свих европских земаља, тестирани су у разним земљама и под различитим условима- навели су из Европске обалске страже.

Радили су на финској југоисточној граници, одговарали на хибридне пријетње на источним границама, помагали у евакуацији из Авганистана у Грузији и у управљању границама на Кипру.

- Хибридна пријетња на источној граници ЕУ и брзо распоређивање сталних корпусних официра доказ је да служба може подржати државе чланице у свим врстама изазова. Сва ова достигнућа иду руку под руку са повећаном гаранцијом основних права- наводе из Frontex-а.

Агенција је 2021. године усвојила Стратегију основних права, запослила новог службеника за основна права и мониторе за основна права који редовно прате пословање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:13