/ foto youtube
16/10/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Галиција први пут открила учешће малтешке владе у пројекту вјетроелектране Можура

Дафне Каруана Галиција убијена је у експлозији аутомобила бомбе док је напуштала свој дом 16. октобра 2017.године

Учешће малтешке владе у пројекту вјетроелектране Можура у Црној Гори први пут је открила покојна новинарка Дафне Каруана Галиција на свом блогу 2015. године, објавио је малтешки портал theshiftnews. Наводе да је актер те афере Јорген Фенек, који је раније оптужен за убиство новинарке Галиција на Малти.

Истичу да се новинарским истраживањем дошло до детаља о конкретним договорима на терену. Дафне Каруана Галиција убијена је у експлозији аутомобила бомбе док је напуштала свој дом 16. октобра 2017.године. Истраживала је могућу корупцију приликом склапања важних уговора када је убијена, укључујући вјетроелектрану на Можури, у Црној Гори.

- Откривен је начин на који је неколико актера, укључујући анонимну компанију са Сејшела, али и Енемалта, склопило завјеру и направило шему за отимање милионских сума од пореских обвезника из Црне Горе и малтешких пореских обвезника- наводи портала.

Истичу и да су агенција "Roјters" и "The Times of Malta" такође показали кроз истраживања како се иза анонимне компаније са Сејшелских острва, која је коришћена за пребацивање новца, крју двије познате особе.

- Компанија је била у власништву азербејџанског директора Елецтрогаса, и та компанија је позајмила и исплатила милионску добит компанији 17 Блацк чији је власник био нико други до Јорген Фенек, оптужен за учешће у убиству новинарке- пише наведени портал.

Бизнисмен са Малте Јорген Фенек оптужен је за убиство новинарке Дафне Каруане Галиције. Фенек је ухапшен у новембру 2019.године под оптужбом за суучесништво у убиству. Изјаснио се да није крив. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

06. maj 2024 15:57