Šef grče obavještajne službe dao ostavku zbog prisluškivanja / - NET
05/08/2022 u 15:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grčka: Šef obaveštajne službe dao ostavku zbog prisluškivanja novinara

Dvojica grčkih poslanika izjavila su da je Kontoleon u skupštinskom komitetu 29. jula priznao da je njegova služba špijunirala Tanasisa Kukakisa, novinara grčkog Si-En-Ena koji prati finansijske aktivnosti

Panajotis Kontoleon, šef grčke obaveštajne službe podnio je ostavku, saopštila je u petak premijerova kancelarija, posle sve većeg pritiska na vladu da rasvijetli upotrebu zlonamjernog softvera za nadzor.

Panajotis Kontoleon je ostavku je dao "nakon nepravilnosti koje su utvrđene tokom inače legalnih procedura prisluškivanja", navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Kontoleon se za sada nije oglašavao povodom ove informacije.

Ranije ove nedjelje, dvojica neimenovanih grčkih poslanika izjavila su za Rojters da je Kontoleon u skupštinskom komitetu 29. jula priznao da je njegova služba špijunirala Tanasisa Kukakisa, novinara grčkog Si-En-Ena koji prati finansijske aktivnosti.

Taj sastanak komiteta skupštine održan je iza zatvorenih vrata nakon što je lider opozicione socijalističke partije PASOK podneo tužbu Vrhovnom sudu zbog pokušaja prisluškivanja njegovog mobilnog telefona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:16