KIRIJAKOS MICOTAKIS/ - SHUTTERSTOCK / - KIRIJAKOS MICOTAKIS/ - SHUTTERSTOCK
16/08/2023 u 21:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grčki premijer najavio zabranu navijačkih grupa

Micotakis je rekao da policija preuzima kontrolu nad udruženjima navijača „koji su nam stvarali probleme“, dodajući da će te navijačke grupe biti trajno zatvorene ako bude potrebno

Grčki premijer Kirjakos Micotakis najavio je da će sve ultras navijačke grupe širom Grčke biti ugašene, te zamijenjene samo jednim zvaničnim udruženjem koje će djelovati pod direktnim nadzorom svakog kluba.

On je ovo potvrdio nakon sastnaka na kojem su učestvovali predsednik UEFA Aleksander Čeferin, ministri i vlasnici fudbalskih klubova Olimpijakosa, Panatinaikosa, AEK-a i PAOK-a, a sve nakon prošlonedeljnog ubistva navijača AEK-a koje je potreslo Grčku, ali i ceo svet, prenio je tportal.

Micotakis je rekao da policija preuzima kontrolu nad udruženjima navijača „koji su nam stvarali probleme“, dodajući da će te navijačke grupe biti trajno zatvorene ako bude potrebno.

Premijer Grčke je upozorio da će se klubove zbog divljanja navijača, kao poslednju mjeru, isključivati i iz evropskih takmičenja. Međutim, izrazio je nadu da okolnosti neće dovesti do te odluke.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:40