/ - GRETA TUNBERG - FOTO VIDEO TWITTER
02/02/2024 u 21:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Greta Tunberg oslobođena optužbe za javne nerede

Ona i još četiri osobe, starosti između 19 i 59 godina, optužene su da nisu ispoštovale naređenja policije da premjeste svoj protest na određeno jmesto u blizini konferencije

Klimatska aktivistkinja Greta Tunberg oslobođena je u petak optužbi za javne nerede zbog protesta ispred hotela koji je bio domaćin konferencije o nafti i gasu prošle godine, nakon što je sudija londonskog suda odbacio slučaj, prenosi N1.rs.

Tunberg, koja je postala istaknuta aktivistkinja širom svijeta nakon organizovanja višenedjeljnih protesta ispred švedskog parlamenta 2018. godine, oslobođena je na Vestminsterskom sudu za prekršaje po jednoj optužbi prema Zakonu o javnom redu.

Tunberg je bila jedna od desetina ljudi uhapšenih u oktobru ispred londonskog hotela gdje je Energi Intelligence Forum bio domaćin liderima naftne i gasne industrije.

Ona i još četiri osobe, starosti između 19 i 59 godina, optužene su da nisu ispoštovale naređenja policije da premjeste svoj protest na određeno jmesto u blizini konferencije.

Međutim, sudija Džon Lo je presudio da je uslov koji je nametnut demonstrantima bio nezakonit jer je policija mogla da uvede manja ograničenja i zato što uslovi nisu bili jasni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. jul 2024 06:55