/ - FOTO: WIKIPEDIA
18/10/2021 u 10:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грлић Радман: Инциденти у ЦГ, Србији и Косову разлог за озбиљну забринутост

Радман наглашава и важност једнакости три конститутна народа у БиХ, као кључа за функционалност, стабилност и ЕУ будућност земље

Недавни инциденти у Црној Гори и на граници Србије и Косова разлог су за озбиљну забринутост, казао је министар вањских послова Хрватске Гордан Грлић Радман, јавља ТВЦГ, преноси портал РТЦГ.

Уочи Савјета министара вањских послова у Луксембургу, на којем ће се о Западном Балкану говорити под тачком "текућа питања", Радман је најавио да ће регион бити детаљна тема наредног састанка у новембру.

-Недавни инциденти у Црној Гори и на граници Србије и Косова разлог су за озбиљну забринутост. Ситуација у регији Југоисточне Европе, на Западном Балкану се погоршава и морамо да разговарамо о томе и да покажемо наш одговор детаљно на наредном састанку у новембру-казао је Радман.

Исказао је и забринутост због недавних политичких догађаја у БиХ, нарочито што, како каже, умјесто постизања круцијалног консензуса о изборним реформама "видимо ескалацију политичке борбе и парализу институција".

Радман наглашава и важност једнакости три конститутна народа у БиХ, као кључа за функционалност, стабилност и ЕУ будућност земље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:05