Пад напао демонстранта / - принтскрин твитер
02/01/2022 u 18:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Жесток сукоб на протесту у Амстердаму, полициjски пас уjео демонстранта

Локалне власти су, наиме, забраниле протест, наводећи да полициjа има индициjе да су поjедини демонстранти спремни на насиље

Хиљаде људи у главном граду Холандиjе Амстердаму протестовале су против мјера затварања коjе jе увела влада, пркосећи тако забрани окупљања.

Локалне власти су, наиме, забраниле протест, наводећи да полициjа има индициjе да су поjедини демонстранти спремни на насиље, пренио jе АП.

Издата jе хитна наредба окупљенима да напусте Трг музеjа, а полициjа jе демонстранте растјерала у оближње улице.

Полициjски пси су такође били распоређени док се мали броj агитатора суочио са полицаjцима у опреми за нереде. Наjмање jедна особа jе приведена.

На jедном од снимака види се и како jе полицисjки вучjак гризао и вукао jедног демонстранта.

image

Протести у Холандији

- FOTO: PHIL NIJHUIS/EPA

Прије доласка полицаjаца неки учесници су у близини Ван Гоговог музеjа развили транспарент на коjем jе писало "Мање репресиjе, више пажње".

Група људи у белим комбинезонима и са бијелим маскама носила jе више транспарената међу коjима и онаj на коме jе на jедноj страни писало: "Не ради се о вирусу, већ о контроли", а на другоj: "Слобода".

Демонстрациjе су одржане истог дана када jе холандска полициjа саопштила да ће предузети мјере због све већих захтјева везаних за њихов рад.

Представници синдиката полициjе, међутим, поручили су да ће интервентне jединице наставити да раде ако буде потребно.

Броj новозаражених корона вирусом постепено се смањуjе у Холандиjи, коjа jе увела мјере закључавања у новембру и додатно их пооштрила током празника.

У оквиру локдауна затворене су све продавнице изузев оних коjе продаjу основне животне намирнице, али и барови, ресторани и музеjи, позоришта и биоскопи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:08