/ - PHOTO BY STEVE WOODS ON UNSPLASH
26/03/2023 u 08:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatski državljanin uhapšen zbog ubistva u Njemačkoj

Ubistvo se desilo u četvrtak, 23. marta 2023. u Starom botaničkom vrtu, a nakon kraće portage, policija je uhapsila 27-godišnjaka

Hrvatski državljanin (27) uhapšen je zbog ubistva 23-godišnjaka, navodi se u saopštenju javnog tužilaštva Tibingenu i sjedišta policije u Reutlingenu.

Ubistvo se desilo u četvrtak, 23. marta 2023. u Starom botaničkom vrtu, a nakon kraće portage, policija je uhapsila 27-godišnjaka. Sumnja se da je 23-godišnjaka, za kojeg policija ne navodi nacionalnost, teško povrijedio nožem da je on, nakon kratkog vremena, podlegao u bolnici.

Kako prenosi Fenix-magazin, dvojica muškaraca su se u četvrtak, oko 17 sati prvo posvađali, pri čemu je osumnjičeni 27-godišnjak navodno nožem ubo 23-godišnjaka, prenose Nezavisne.

Uprkos potjeri koja je pokrenuta odmah nakon zločina, 27-godišnjak je uspio pobjeći.

Istražni tim od 20 članova osnovan u Kancelariji kriminalističke policije u Tibingenu danonoćno je radio na rješavanju zločina. Upravo to je dalo rezultate kada je tokom jučerašnjeg dana 27-godišnjak identifikovan kao osumnjičeni, a zatim sinoć i uhapšen. Policija ga je pronašla na kućnoj adresi u Tibingenu, a osumnjičeni nije pružao otpor pri hapšenju.

U njegovom su stanu pronađeni i dokazi, uključujući i dijelove odjeće koju je navodno nosio za vrijeme počinjenog zločina. U četvrtak naveče u blizini mjesta zločina pronađen je nož. Još se istražuje je li to oružje kojim je počinjeno ubistvo.

Muškarac, koji je policiji poznat po krivičnim djelima vezanim za nasilje i drogu, iskoristio je pravo da se brani ćutnjom. Žrtva je takođe poznata policiji zbog trgovine drogom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:05