Odron u Italiji / - EPA
26/11/2022 u 19:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO I VIDEO) Izvlače preživjele nakon odrona u Italiji

Potvrđena je smrt jedne osobe, jedne žene. Osam nestalih osoba pronađeno je, među njima dijete, a još se ne zna sudbinu deset ljudi", rekao je prefekt Napulja Claudio Palomba na konferenciji za novinare

Jedna je žena poginula, a traga se za deset osoba nakon odrona tla izazvanog obilnim kišama na južnom talijanskom otoku Ischiji, objavio je lokalni dužnosnik.

Obilne kiše i bujice pogodile su rano u subotu luku Casamicciola Terme, jedan od šest gradića na otoku, zbog čega su uslijedili poplave i urušavanje zgrada.

"Potvrđena je smrt jedne osobe, jedne žene. Osam nestalih osoba pronađeno je, među njima dijete, a još se ne zna sudbinu deset ljudi", rekao je prefekt Napulja Claudio Palomba na konferenciji za novinare. 

Nešto ranije potpredsjednik vlade i ministar infrastrukture Mateo Salvini, ujedno čelnik protuimigrantske stranke Liga, rekao je novinarima u Milanu da je potvrđena smrt osam osoba pri odronu izazvanom obilnim kišama, što je naknadno opovrgnuo ministar unutarnjih poslova Mateo Piantedosi.

Sedamdeset vatrogasaca radi na otoku 30 kilometara udaljenom od Napulja kako bi izvukli stanare iz oštećenih zgrada i pronašli nestale, objavila je vatrogasna brigada na Tviteru.

Na snimku se vidi gusto blato, krhotine i stijene u Kazamičola Terme. Nekoliko automobila јe potopljeno duž obale i očigledno ih јe oluјa bacila u more. 

Kazamičola Terme, turistički grad sa 8.000 stanovnika zimi, pretrpio јe zemljotres 2017. godine u koјem su poginule dvije osobe, a 1883. grad јe sravnjen sa zemljom u veoma јakom zemljotresu.

Tragedija u Italiji: Osam osoba nastradalo u klizištu

Iskiјa јe vulkansko ostrvo koјe svake godine privlači posjetioce svoјim termalnim vodama i prelijepim peјzažom. Gusto јe naseljeno, a statistike govore da su mnoge kuće izgrađene bez građevinske dozvole, zbog čega stanovnicima prijete poplave i zemljotresi.

2006. godine klizište јe ubilo oca i njegove tri ćerke.

Јug Italiјe, gdje se kuće često nelegalno grade zaobilaženjem bezbjednosnih propisa, podložan јe klizištima sa fatalnim ishodom. 

1998. godine naјmanje 150 ljudi јe poginulo kada јe klizište poplavilo selo Sarno, nedaleko od Napulja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:22