/ - ФОТО ИНТЕРПОЛ
17/11/2021 u 18:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Интерпол: Црвена потјерница за Мацаном због убиства полицајаца

Најмање пет особа осумњичено је да се може довести у везу с ликвидацијом сарајевских полицајаца 26. октобра 2018. године

Међународна полицијска агенција Интерпол објавила је данас црвену потјерницу за Александром Мацаном, који се сумњичи за ликвидацију сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, сазнаје портал Аваза.

Ова потјерница, расписана је на предлог правосудних органа у Кантону Сарајево. Како је наведено на потјерници Мацан се потражује због кривичних дјела "Убиство и тешка крађа"

- На предлог Тужилаштва КС, Кантонални суд у Сарајеву одредио је притвор Александру Мацану, осумњиченом за убиство полицијских службеника МУП-а КС. Истовремено, на приједлог Тужилаштва КС, издата је и наредба за расписивање међународне потјернице - рекла је јучер за Аваз Азра Бавчић, портпарол Тужилаштва КС.

Најмање пет особа осумњичено је да се може довести у везу са ликвидацијом сарајевских полицајаца 26. октобра 2018. године, у сарајевском насељу Алипашино Поље. Један од њих је Мацан, али и још пет особа.

Имена пријављених, са јасним детаљима ко су извршиоци овог бруталног убиства, а ко су били помагачи, наводе се у допуни извјештаја МУП-а КС који је прослијеђен Тужилаштву Кантона Сарајево 5. новембра. Првоосумњичени аутомафијаш са Пала Александар Мацан, који није пронађен прошле седмице на адреси, налази се у бијегу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:19