Photo by takahiro taguchi on Unsplash / - PHOTO BY TAKAHIRO TAGUCHI ON UNSPLASH
25/12/2022 u 13:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Italijani donose zakon o trajnom oduzimanju vozačke dozvole

Kako navodi Revija HAK, u Italiji se takođe planira revizija kazni. Veće kazne bi trebalo da plaćaju oni s višim primanjima, plan je Ministarstva saobraćaja

Zamjenik italijanskog premijera i ministar saobraćaja Matteo Salvini planira da revidira propise o drumskom saobraćaju i želi strože kazne za alkohol i vožnju pod uticajem droga nakon što su se posljednjih dana u zemlji ponovili teški slučajevi nesreća s poginulim mladim osobama.

"Za najteže slučajeve treba razmotriti doživotnu suspenziju vozačke dozvole. Ako neko svjesno vozi pod uticajem droga ili u pijanom stanju, izazivajući nesreće, smrti i povrede, nije dovoljno oduzeti mu dozvolu na godinu ili dvije. U takvim slučajevima može se i treba razmotriti doživotna suspenzija vozačke dozvole", rekao je Salvini.

Kako navodi Revija HAK, u Italiji se takođe planira revizija kazni. Veće kazne bi trebalo da plaćaju oni s višim primanjima, plan je Ministarstva saobraćaja, prenose Nezavisne.

U prvoj polovini 2022. broj nesreća u Italiji naglo je porastao. Od januara do kraja juna 2022. godine prijavljeno je 81.437 saobraćajnih nesreća, što je povećanje od 24,7 posto u odnosu na isti period 2021. godine.

U nesrećama je živote izgubilo 1450 osoba, što odgovara rastu od 15 odsto u odnosu na prvu polovinu 2021. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. septembar 2023 07:36