/ EDGARDO GRECO- INTERPOL /avaz
03/02/2023 u 11:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Italijanski ubica 16 godina bio u bjekstvu: Radio kao pica majstor

Vjeruje se da pripada jednoj od najmoćnijih mafijaških organizacija u toj zemlji

Osuđeni italijanski ubica, Edgardo Greco, (63) otkriveno je da radi kao pic majstor, nakon čega je uhapšen nakon 16 godina bjekstva.

Vjeruje se da pripada jednoj od najmoćnijih mafijaških organizacija u toj zemlji, navodi se u tekstu britanskog lista Guardian. On je osumnjičen da pripada ozloglašenoj Ndrangeti, moćnoj mafijaškoj organizaciji u Kalabriji, u južnoj Italiji, Interpol je saopštio da je Greco uhapšen u četvrtak u francuskom gradu Sent-Itiene (Saint-Etienne), gdje je u jednom trenutku vodio italijanski restoran pod pseudonimom.

Italijanske vlasti traže Greca kako bi odslužio doživotnu kaznu zatvora zbog ubistava Stefana i Đuzepea Bartolomea (Giuseppea), navodi se u saopštenju Interpola, prenosi Avaz.

Takođe bio optužen za pokušaj ubistva Emiliana Mosciara “kao dio mafijaškog rata između bandi Pino Sena i Perna Prano (Pranno) koji je obilježio rane 1990-te”. Braća Bartolomeo su na smrt pretučena željeznim šipkama u skladištu za ribu u januaru 1991., saopštila je talijanska policija. Njihova tijela nikada nisu pronađena i vjeruje se da su otopljena u kiselini.

U junu 2021. Greco je postao vlasnik italijanskog restorana Sent-Itiene pod nazivom Caffe Rossini Ristorante, koji je vodio do novembra 2021. godine, saopštili su francuski tužioci.

Sudeći po dokumentima, koristio je ime Paolo Dimitrio, a radio je i u drugim italijanskim restoranima u gradu. Greco je takođe radio noćnu smjenu u piceriji pod svojim lažnim imenom, prenose italijanski mediji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:43