/ - SCREENSHOT: FLIGHTRADAR24
08/03/2022 u 19:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Италијански војни авион напустио ваздушни простор БиХ

Како се види на страници Flightradar24, авион је снимао подручје Бање Луке, Лакташа и Маховљана, гдје је направио велики број кругова

Један од војних авиона италијанских ваздушних снага који је данас кружио изнад БиХ завршио је своју мисију, пише Кликс.ба.

Како се види на страници Flightradar24, авион је снимао подручје Бање Луке, Лакташа и Маховљана, гдје је направио велики број кругова.

Након тога је снимао и подружје изнад Приједора и његову околину, гдје је такође кружио одређено вријеме, након чега је напустио ваздушни простор БиХ у којем је боравио неколико сати.

Авион је долетио с југа Италије крај мјеста Катанија. Ријеч о авиону ознака ИАМ41188 италијанских ваздушних снага. Очито је овај авион био у мисији посматрања и извиђања.

У међувремену, страница Flightradar24, која прати све авионе у реалном времену, показала је да је у ваздушни постор ушао још један војни авон ваздушних зрачних снага који је дошао из војне базе Ливорно. Тренутно кретање овог авиона није могуће пратити па се не зна гдје се тачно налази.

Подсјетимо да је ЕУФОР недавно одлучио појачати војно присуство у Босни и Херцеговини након руске инвазије на Украјину. Осим тога, речено је да ће француска војна авијација у наредним данима извести неколико летова млазним авионима типа Рафале изнад БиХ.

Француски војни авиони у наредним данима обављат ће тренажне летове босанским небом

Како су рекли из ЕУФОР-а, у свјетлу погоршавања међународне сигурносне ситуације, а такође и као мјера предострожности, командант операције "Алтхеа" прихватио је добровољну понуду државе Француске да се изнад БиХ у наредним седмицама изведе неколико тренажних летова млазних авиона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 12:19