Бакир Изетбеговић / - РТРС
15/10/2021 u 21:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изетбеговић: У Закон о кажњавању негирања геноцида убацити и Јасеновац

То ћемо подржати, а jа посебно, jер човjек по коjем се jа зовем jе убиjен у Jасеновцу, казао је предсједник СДА

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић вјеруjе да има решење за политичку и институционалну кризу у БиХ, преноси портал Б92.

Изетбеговић сматра да би прво у институциjама БиХ требало усвоjити измијењени кривични Закон о кажњавању негирања геноцида, коjи jе краjем jула наметнуо бивши високи представник Валентин Инцко, а онда поднијети амандмане коjима би били задовољни Срби у БиХ.

Изетбеговић каже да jе лично заинтересован да се амандманима предложи измјена измијењеног закона, коjе би се односиле на логор у Jасеновцу.

– Усвоjе се амандмани за коjе jе заинтересована српска страна, а коjи се односе на Jасеновац. То ћемо подржати, а jа посебно, jер човjек по коjем се jа зовем jе убиjен у Jасеновцу. Убиjена су ми обоjица даjџа – навео jе Изетбеговић.

Сматра да се на таj начин може ријешити ово питање.

– Ако желимо да решавамо ствари, ево jедноставног излаза. Ми морамо усвоjити закон да бисмо га могли мијењати, додати амандмане. То jе jедини пут и то се може урадити сјутра – поручио jе предсједник СДА.

Истакао jе и закључке донесене на сједници Предсjедништва ове странке, а међу коjима jе и онаj коjим траже реакциjу високог представника Кристиjана Шмита, чије ћутање у овој партији виде као охрабривање сецесионизма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:48