/ - FOTO: SKRINšOT- YOUTUBE
08/09/2023 u 08:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kralj Čarls III porukom obIiježio prvu godišnjicu smrti Elizabete II

U svom kratkom odavanju počasti, koje će biti objavljeno danas, kralj Čarls III je zahvalio naciji na "ljubavi i podršci" koju su ukazali njemu i kraljici Kamili tokom prve godine njegove vladavine

Britanski kralj Čarls Treći danas je zahvalio na "ljubavi i podršci", povodom prve godišnjice smrti njegove majke kraljice Elizabete Druge i njegovog stupanja na presto, prenose mediji.

U svom kratkom odavanju počasti, koje će biti objavljeno danas, kralj Čarls III je zahvalio naciji na "ljubavi i podršci" koju su ukazali njemu i kraljici Kamili tokom prve godine njegove vladavine.

On je objavio audio poruku, koju prati omiljena fotografija Elizabete II, u kojoj je saopštio i da se sjeća "posvećene službe pokojne kraljice i svega što je ona značila mnogima od nas", prenosi "BBC".

"Obilježavajući prvu godišnjicu smrti Njenog pokojnog Veličanstva i mog stupanja na dužnost, sa velikom ljubavlju se prisjećamo njenog dugog života, predane službe i svega što je ona značila mnogima od nas“, poručio je Čarls.

Njegova pisana poruka, koja prati audio zapis, potpisana je sa Čarls R, što predstavlja njegovo ime i skraćenicu od "Rex", latinske riječi za kralja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:43