Dmitro Kuleba / - FOTO: EPA
16/01/2024 u 14:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kuleba: Htio sam da ustanem i udarim Lavrova

Ukrajinski i ruski pregovarači sastali su se u nekoliko rundi razgovora u prvim nedjeljama nakon invazije u februaru 2022, prvo blizu granice Ukrajine sa Bjelorusijom, a kasnije u Turskoj

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da je bilo trenutaka kada je osjećao potrebu da “udari u lice” svog ruskog suparnika Sergeja Lavrova u ranoj fazi pregovora nakon invazije Moskve, prenosi B92.

U neformalnom intervjuu sa ukrajinskim video blogerom koji je obuhvatio širok spektar tema, od kuvanja do hobija i ukrajinskog fudbala, na pitanje koji su mu bili najteži pregovori, Kuleba je odgovorio da su to bili sa Lavrovom.

- Najteži razgovori su oni u kojima jednostavno osjećate da želite da ustanete i udarite svog suparnika u nos, ali to zaista ne možete. I mogu reći da se to dogodilo dva ili tri puta. Jedna prilika je bila sa Lavrovom u (turskom ljetovalištu) Antaliji u proljeće 2022. godine - rekao je on.

Kako prenosi Rojters, ukrajinski i ruski pregovarači sastali su se u nekoliko rundi razgovora u prvim nedjeljama nakon invazije u februaru 2022, prvo blizu granice Ukrajine sa Bjelorusijom, a kasnije u Turskoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:21