Себастијан Курц / - Дојче веле
09/10/2021 u 06:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Курц негирао оптужбе, претпоставка невиности мора да важи за сваког

Предсjедник Аустриjе рекао jе да претпоставка невиности мора да важи за сваког, додајући да мисли да политичари не треба да буду боље третирани по том питању од грађана, али не и лошиjе

Аустриjски канцелар Себастиjан Курц обратио се претходну ноћ грађанима те државе, истичући да намjерава да, што jе то брже могуће, покаже да су оптужбе против њега нетачне и указао спремност њега и његове Народне партиjе (ОВП) на наставак рада у Влади.

– Протеклих дана видљива jе иритациjа и несигурност. Много тога се миjеша, а важно jе да се неке ствари раздвоjе – казао jе он, пише агенција Мина.

Курц jе рекао да на jедноj страни постоjе СМС поруке од приjе неколико година, “неке су и од мене, коjе су у емоциjи тако формулисане како то данас не бих урадио”.

– На другоj страни постоjе оптужбе за кривична дjела против мене коjе су нетачне – додао jе он.

Курц jе казао да jе добро што у правноj држави, каква jе Аустриjа, свако има могућност да докаже да jе риjеч о нетачним оптужбама.

– Канцелар Аустриjе рекао jе да претпоставка невиности мора да важи за сваког, а мислим да политичари не треба да буду боље третирани по том питању од грађана, али не и лошиjе. Добро jе што ћу моћи у даљем поступку да негирам све оптужбе против мене – рекао jе он.

Курц jе поручио да ће учинити све да се обезбиjеди што брже расвjетљавање циjелог случаjа, jер jе то приjе свега, како jе навео, у његовом интересу.

Према риjечима Курца, поред питања оптужби за нешто из 2016. године, поставља се и питање шта jе са владом и земљом.

– Као канцелар и предсjедник ОВП разговарао сам са тимом из моjе странке и дошли смо до закључка да као демократе прихватамо ако постоjе друге већине у парламенту, али истовремено желимо да нагласимо да смо као тим у Влади дjелотворни и да желимо даље да радимо – рекао jе он.

Према његовима риjечима, то су доказали годину и по дана са коалиционим партнером у борби против пандемиjе и у опоравку привреде.

Курц jе казао да ће остати у сталном диjалогу са предсjедником државе и учинити све за очување стабилности земље, али и са вицеканцеларом коjем ће, како jе навео, понудити разговоре о даљем раду Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:37