/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
15/02/2023 u 19:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurdski aktivisti prekinuli sjednicu Evropskog parlamenta

Pregovori sa kurdskim aktivistim trajali su dugo, a kada je sjednica posle tri sata nastavljena, Mecola je rekla da je srećna što je sve završeno mirno

Poslanici Evropskog parlamenta evakuisani su iz sale u Strazburu, nakon što je grupa kurdskih aktivista za nezavisnost prekinula sjednicu, prenosi Nova S.

Grupa u kojoj je na galeriji za posjetioce bilo između 15 i 20 ljudi u jednom trenutku je razvila zastave sa likom jednog od osnivača Radničke partije Kuidristana Abdulaha Odželana i da skandira njegovo ime, prenosi Politiko.

Više poslanika, uključujući i predsjednicu Evropskog parlamenta Robertu Mecolu, pokušali su da razgovaraju sa aktivistima, ali su oni odbili da odu sa galerije i zaprijetili su da će skočiti sa balkona.

Pregovori sa kurdskim aktivistim trajali su dugo, a kada je sjednica posle tri sata nastavljena, Mecola je rekla da je srećna što je sve završeno mirno.

-Ovo nije način da se privuče pažnja Evropskog parlamenta i zbog toga neću tadi publicitet onome što su tražili- rekla je Mecola i zahvalila bezbjednosnim službama EP na reakciji.

Kurdski aktivisti su prije odlaska dači flajere na kojima je pisalo: „Uslovi u samici u kojoj je Odželan su jedinstveni u svijetu i suprotni su svim međunarodnim konvencijama o zaštiti prava zatvorenika. Činjenica da nema nikakvih informacija o njegovom zdravlju je razlog za zabrinutost miliona ljudi“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:04