Марин ле Пен / - Инстаграм
14/04/2022 u 18:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ле Пен: Геноцид правно има веома јасну дефиницију и не одговара ситуацији у Украјини

Одговарајући на питање водитеља, Ле Пенова је објаснила зашто се противи термину "геноцид" када се ради о догађајима у Украјини

Кандидат на предсједничким изборима у Француској Марин ле Пен изразила је увјерење да предсједник Украјине Владимир Зеленски тражи од Запада више него што западне земље могу да му дају.

 - Зеленски жели већу подршку. Понекад тражи више него што је могуће дати, рекла је Ле Пенова током емисије на телевизији "Франс два".

Одговарајући на питање водитеља, Ле Пенова је објаснила зашто се противи термину "геноцид" када се ради о догађајима у Украјини.

 - Геноцид правно има веома јасну дефиницију и не одговара ситуацији, нагласила је Ле Пенова.

Предсједник Француске Емануел Макрон изјавио је раније да није сагласан са предсједником САД Џозефом Бајденом, који му је рекао да му оно што се дешава у Украјини дјелује као "геноцид". Француски лидер позвао је на "пажљиву употребу термина".

Ле Пенова је навела да не вјерује у могућност "изоловања" Русије на међународној сцени, уз напомену да је Руска Федерација велика свјетска сила.

Она је истакла да подржава наставак односа НАТО-а и Русије након завршетка сукоба у Украјини.

- Мислим да ће Запад имати много тога да изгуби уколико Русија на дуже стазе одлучи да сарађује са Кином, упозорила је Ле Пенова.

Ле Пенова је обећала да ће, уколико буде изабрана за предсједника, њена спољна политика бити заснована на принципима "независности, паралелности и постојаности", јавио је ТАСС.

Други круг избора у Француској, у који су прошли Макрон и Ле Пен, одржаће се 24. априла. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:11