Александар Лукашенко / -, фото: EPA
31/10/2022 u 11:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lukašenko: Bjelorusija će plaćati dugove zapadu u rubljama

Bjeloruski predsjednik je dodao i da se nada da će se uskoro sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Istakao je da će tema sastanka biti analiza dosadašnje saradnje, kao i planovi za narednu godinu

Minsk će na specijalne račune u bjeloruskim rubljama plaćati državne dugove zapadnim zemljama uprkos tome što kolektivni Zapada odbija takav način plaćanja, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko u razgovoru sa premijerom Romanom Golovčenkom.

- Dug se mora platiti. Mi smo pouzdane platiše, spremni smo da platimo svoje dugove, tim prije što Zapadu ne dugujemo mnogo. Međutim, oni su odbili da prihvate stranu valutu iz Bjelorusije. Dobro, onda smo im predložili bjelorusku rublju. Oni su i to odbili. Zato sam dao nalog da se dugovi moraju platiti, ali ćemo u bjeloruskim rubljama na odvojene račune uplaćivati. Na kraju će prihvatiti da tako plaćamo, a ako ne, pa šta da radimo, navodi riječi Lukašenka agencija Sputnjik Belorusija.

Bjeloruski predsjednik je dodao i da se nada da će se uskoro sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Istakao je da će tema sastanka biti analiza dosadašnje saradnje, kao i planovi za narednu godinu.

Predsjednici Bjelorusije i Rusije su se poslednji put sastali 14. oktobra prije početka samita Zajednice nezavisnih država (ZND) u glavnog gradu Kazahstana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:36