Мигранти жртве терора / - Н1
07/01/2022 u 11:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мађарска полиција пуцала на камион са 30 миграната

Полицајац је стао испред камиона сигнализирајући да се заустави за преглед

Мађарска полиција у четвртак је пуцала на камион који је превозио око 30 особа за које се сматра да су илегални мигранти, након што је камион без заустављања прошао кроз гранични прелаз с Аустријом, саопштила је полиција.

Покрајинска полиција Гјор-Мосон-Сопрон саопштила је да су полицијске патроле у пограничном селу Харка уочиле камион који се брзо приближавао прелазу.

Полицајац је стао испред камиона сигнализирајући да се заустави за преглед. Он је умјесто тога убрзао, због чега је полицајац био приморан да се склони се с пута, док је његов колега испалио метке како би присилио возило на промјену смјера, навела је полиција у саопштењу.

Камион мађарских таблица прешао је преко границе и затим се зауставио. Аустријска полиција притворила је египатског возача и око 30 путника непознате националности у задњем дијелу камиона.

Према полицијским подацима, мађарске власти недељно су одбијале око 2.000-2.500 миграната на јужној граници земље са Србијом и Румунији у последњим недјељамаа 2021. године. Мађарска је 2015. године поставила ограду дуж границе са Србијом да спријечи улазак миграната.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:50