/ илустрација фото: Дан
28/06/2021 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мађарска у врху по броју вакцинисаних у Европи

У Мађарској је првом дозом вакцинисано 56 одсто, а ревакцинисано 49 одсто укупног становништва

У југоисточној и дијелу централне Европе највише вакцинисаних првом дозом вакцине против коронавируса и ревакцинисаних у односу на укупан број становника регистровано у Мађарској, на другом мјесту је Италија, а на трећем Аустрија.

У Мађарској је првом дозом вакцинисано 56 одсто, а ревакцинисано 49 одсто укупног становништва. На другом мјесту је Италија са 55 одсто вакцинисаних првом дозом и 29 одсто ревакцинисаних, затим слиједи Аустрија са 52 одсто вакцинисаних првом дозом и 32 одсто ревакцинисаних.

Грчка је на четвртом мјесту у региону по броју вакцинисаних првом дозом и ревакцинисаних у односу на укупан број становника, слиједе Србија и Словенија.

У Грчкој је прву дозу вакцине против коронавируса примило 45 одсто, а другу 34 одсто укупног становништва, док је у Србији је првом дозом вакцинисано 40 одсто становништва, а ревакцинисано 36 одсто.

У Словенији је прву дозу вакцине против коронавируса примило 39 одсто, а другу 31 одсто укупног становништва. Турска је на осмом мјесту по броју вакцинисаних првом дозом и ревакцинисаних у односу на укупан број становника, слиједе Хрватска и Румунија.

У Турској је прву дозу вакцине против коронавируса примило 38 одсто, а другу 18 одсто укупног становништва, док је у Хрватској првом дозом вакцинисано 36 одсто становништва, а ревакцинисано 25 одсто. У Румунији је првом дозом вакцинисано 24 одсто становништва, а ревакцинисано 23 одсто.

Црна Гора је на десетом мјесту по броју вакцинисаних првом дозом и ревакцинисаних у односу на укупан број становника, слиједе Албанија и Бугарска. У Црној Гори је прву дозу вакцине против коронавируса примило 24 одсто, а другу 22 одсто укупног становништва, док је у Албанији првом дозом вакцинисано 19 одсто становништва, а ревакцинисано 13 одсто.

У Бугарској је првом дозом вакцинисано 14 одсто становништва, а ревакцинисано 11 одсто. У Сјеверној Македонији је прву дозу вакцине против коронавируса примило 14 одсто, а другу десет одсто укупног становништва, док је у Босни и Херцеговини првом дозом вакцинисано осам одсто становништва, а ревакцинисано два одсто.

На Косову је првом дозом вакцинисано шест одсто становништва, а ревакцинисано један одсто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:34