foto: Skrinšot / - FOTO: SKRINšOT
16/08/2023 u 23:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Majka ubijenog navijača AEK-a: Došli su iz strane zemlje da ubiju moje dijete, tražim pravdu

Kaže da se tog dana Mihalis vratio s posla, odmorio se i rekao da ide na kafu u kafić ispred stadiona AEK-a. Do jutra je bio mrtav

Majka 29-godišnjeg navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa za grčki Star progovorila je o gubitku sina. Kaže da traži samo pravdu.

"U zoru me sestra našla u dvorištu i rekla mi: ‘Dijete je jako pretučeno.‘ Otišla sam u bolnicu i tamo sam poludjela. Bio je dijete s karakterom, s vjerom, čitao je Jevanđelje. Volio je AEK", rekla je ona.

Kaže da se tog dana Mihalis vratio s posla, odmorio se i rekao da ide na kafu u kafić ispred stadiona AEK-a. Do jutra je bio mrtav.

"Kolabirala sam. Bila sam dva dana u bolnici. Najradije bih umrla sa svojim djetetom. Život mi je stao kad sam izgubila dijete. Sada trčim na groblje i palim mu svijeću", rekla je Mihalisova majka, prenosi Index.hr.

Kako kaže, vjeruje da će pronaći onog ko joj je ubio sina.

"Došli su da ubiju moje dijete. Moje dijete će biti osvećeno. Njegov ubica će biti pronađen. Pronaći će se, vjerujem. Došli su iz strane zemlje da ubiju moje dijete", rekla je ona.

"On će platiti za zlo koje je napravio mom djetetu, neće proći nekažnjeno", rekla je o čovjeku koji je ubio njenog sina.

Grčki medij Newsit piše da prvi DNA uzorci prikupljeni s odjeće i tijela Mihalisa Kacurisa ne vode do specifičnog genetskog koda te da se istražioci sada fokusiraju na snimak na kojem su zabilježeni neredi ispred stadiona AEK-a.

Kako prenosi grčki ERT, vlasti još nisu identifikovale ubojicu, ali su utvrdile da ima tetovažu na vratu. Do sada nisu uspjeli razabrati dizajn.

Grčki mediji navode da će policija u istrazi koristiti poseban softver koji mjeri biometrijske karakteristike, budući da je na snimkama većina učesnika nereda u crnoj odjeći i potpuno prekrivenih lica. Pomoću ovog posebnog softvera može se izmjeriti biometrija nečijeg tijela, što će pomoći u utvrđivanju ubice 29-godišnjeg navijača AEK-a.

Policija, navode grčki mediji, vjeruje da bi Mihalisov ubica mogao biti bilo ko od onih koji su učestvovali u incidentima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. mart 2024 01:25