Đorđa Meloni / - EPA
20/09/2023 u 22:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Meloni: Neću dozvoliti da Italija postane evropski izbjeglički kamp

Ona je istakla da je sada zanima da vidi kako će se solidarnost koju su mnoge zemlje pokazale u vezi sa migrantskom situacijom u Italiji pretvoriti u konkretna djela

Italijanska premijerka Đorđa Meloni poručila je da neće dozvoliti da Italija postane “evropski izbjeglički kamp”.

Meloni, koja u Njujorku učestvuje na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, rekla je da je povećani priliv migranata na ostrvo Lampeduza stavio Italiju pod „neodrživ pritisak“.

Ona je odbacila kritike memoranduma o razumijevanju koji je EU potpisala sa Tunisom radi zaustavljanja krijumčara migranata da koriste tuniske obale za polaske brodova preko Mediterana i istakla da taj sporazum mora da se primijeni.

Meloni, koja je imala ključnu ulogu u postizanju toga sporazuma, rekla je da slični dogovori treba da budu postignuti i sa drugim zemljama, prenijela je ANSA.

Ona je istakla da je sada zanima da vidi kako će se solidarnost koju su mnoge zemlje pokazale u vezi sa migrantskom situacijom u Italiji pretvoriti u konkretna djela.

Italijanska vlada usvojila je u ponedjeljak mjere u pokušaju da smanji priliv migranata nakon što je prošle sedmice rekordan broj, njih oko 11,6 hiljada, pristigao na italijansko ostrvo Lampeduza.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. novembar 2023 05:47