Кирjакос Мицотакис / - Википедија
27/10/2021 u 07:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мицотакис позвао Турску на разговор о спору на мору

Грчки премиjер jе током посјете Саудиjскоj Арабиjи упозорио да jе Грчка "веома jасно повукла своjе линиjе" након потписивања одбрамбеног споразума са САД и Француском раниjе овог мјесеца

Грчки премиjер Кирjакос Мицотакис позвао jе данас Турску да одустане од агресивних поступака и приступи разговорима о спору на мору.

Мицотакис jе током посјете Саудиjскоj Арабиjи упозорио да jе Грчка "веома jасно повукла своjе линиjе" након потписивања одбрамбеног споразума са САД и Француском раниjе овог мјесеца.

Он jе разговарао са саудиjским принцем и де факто владаром Мохамедом бин Салманом приjе обраћања на састанку Инициjативе за будуће инвестициjе у Риjаду.

- Ми смо безбједни. Мислим да не постоjи геополитичка претња. Сматрам да ће Турска на краjу схватити да ове агресивне позе у источном Медитерану не воде никуда - рекао jе грчки премиjер, пренио jе АФП.

Тензиjе између двије земље поjачане су од прошле године, када jе Турска послала брод коjи трага за гасом и мању морнаричку групу у воде коjе Грчка сматра своjим.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:20